суббота, 8 октября 2011 г.

Paide-Türi rahvajooks

Paide-Türi jooks on minu üks lemmik jooksu üritus. Kõik on kuidagi loogiline ja hästi organiseeritud. Rada ei ole raske ega kerge, selline mõnus.
Jooksust ka lühidalt. Otsest eesmärki endale ei seadnud, plaan oli joosta enesetunde järgi. Stardi koridoris sättisin end Janeki ja Andrese taha. Mõtlesin, et jooksen mingi aeg nende taga ja ju siis on näha. Start antud ja jooks algas. Panin siis joostes minema, poisid jäid kohe maha. Esimese kilomeeteri aeg 03:57. Enesetundel polnud viga, jooksin siis aga edasi. Kui Paide lõppes, seal ringteede kandis nägin kaugel, kaugel ees veel vilkuritega autot ja liidreid. Tempot proovisin hoida 4 min kanti. Õnneks ei olnud ma üksi, sattusin punti. Olin pundis taga, mingi hetk eespool kiirendati. Punt lagunes kaheks. Otsustasin ka kiirust lisada, proovisin esimest punti kätte saada aga ei saanud. Mingil hetkel enne Kirnat hakkas ka tuul puhuma vastu. Raskeks ei läinud aga ebamugav oli.
Poolel maal Kirnas oli enesetunne ok. Peale Kirnat on tõus, seal tõusul sain mööda mitmest ees olevast jooksjast, see aasta see tõus ei olnud nii hull, kui eelmine aasta.
Natuke veel jooksmist, kui nägin ees jooksmas kolme nelja jooksjat, seda väikest jooksjate punti vedas pisike blond neiu. Kulgesin omas tempos ja umbes kilomeetri pärast möödusin neist. Pisike blond neiu oli üks Luikedest. No oli ikka imelik vaadata, et väike neiu veab suuri mehepoegi. Endal tunne hea ja oma tempo sobis. Mingi hetk kuulsin ähkimist ja puhkimist, üks mees möödus. Mõte käis läbi, et võtaks talle sappa aga nägin, et ta samm ja hingamine on mehel ikka päris rasked. Jooksin aga omas tempos edasi. Viimases joogipunktis sain ta kätte, kole väsinud ja raske olemine oli mehel.
Endal läks raskeks vahetult enne Türit, lasin siis natuke tempo alla. 1km enne lõppu olin juba kosunud, viimane kilomeeter oli jälle normaalse tempoga. Staadionil pool ringi ja oligi kõik.
Peale jooksu kilomeetri jagu kerget sörki ja venitamist.
Aga siis kulus 00:54:53, koht 72. Parem, kui eelmine aasta.
See nädal plaanis Rabajooksul osaleda, ühtlasi saab ka Tallinnas natuke seigelda ja äkki natuke shopata!

Комментариев нет:

Отправить комментарий