четверг, 10 мая 2012 г.

Helsingi City Run

Lõpuks tekkis aega, et kirjutada mõne sõnaga HCR jooksust, mis toimus 05.05.2012.a.
Ma ei tea miks, aga paistab, et HCR ei ole populaarne meie jooksjate hulgas. Minu arvates on see jällegi väga hea jooksu võistlus. Rada kulgeb läbi Helsingi, ei ole see rada just kõige kergem, selline mõnusate tõusudega. Osa jooksu kulgeb pargis, pehmemal pinnasel, korraldus muidugi hiilgav, ühesõnaga väga hea jooksu võistlus.
Mis mind veel hämmastab on see, et kui palju on jooksjaid. Püha jumal, neid on ikka väga palju. Starditakse gruppides iga 10 minuti tagant. Kui esimesed lõpetasid siis viimased alles startisid.Vot nii palju oli siis inimesi. 
Ise startisin esimeses grupis. Täpselt 21 sekundit peale stari sain ka mina stardist läbi. Edasi polnud eriti midagi keerulist, tuli lihtsalt joosta. Esimene tõus oli teisel kilomeetril, see alistus probleemideta, edasi keerutas rada Helsingi linnas, oli paar järsemat küngast ka. Kuidagi see rada kulges, kuni tuli viadukt, mille alt pidi läbi jooksma. Minu arust kuni viaduktini on rada raskem edasi juba kergem. Tempot üritasin valida sellise, mis ei teinud haigetele kohtadele liiga. Esimene pool sai lihtsalt joostud, polnud ei väsinud ega kurnatud. Teine pool jooksust oli juba natuke raskem, siit sealt hakkas valus. Jooksin ja mõtlesi, üks kilomeeter veel siis lasen lõdvemalt aga need kilomeetrid möödusid ja möödusid. Raskeks läks umbes 2,5 kilomeetrit enne lõppu. Puusad hakkasid endast märku andma. Kuid ega midagi hullu ka ei olnud, jooksin rahulikult lõpuni. Jooksu viimased 200m olid Olümpia staadionil. Staadioni ringil jaksasin isegi kiirendada. Staadionil oli ka taastumise ala, jagati söödavat ja joodavat, võis ennast lõhki süüa ja kohvist hulluks juua. 
Natuke sõin, jõin ja jäin Ingmarit ootama. Poiss lõpetaski ilusasti oma esimese poolmaratoni. Minu ennustusest isegi 5 minutit kiiremin. Tubli poiss!
Endal aeg nagu see aasta kombeks kehvem, kui eelmine aasta, tõsi kehvem 3 minutit, kuid sellest jooksust sain ka kindlust juurde, Stockholmi maratoniga saan hakkama! 
Praegu ravin ennast, mingil määral teen trenni.

Mina ja poja peale HCR jooksu



2 комментария:

  1. HCR pole ehk seepärast eriti populaarne eestlaste seas, et toimub ebasobival ajal...Näiteks on kohe nn. Tartu jooksumaraton ja eestlaste seas viimastel aastatel populaarses saanud Riia maraton oma kiire raja ja minuarust väga hea korraldusega.

    ОтветитьУдалить
  2. Jagan Sinu arvamust, eks Riia maraton ja 1/2 maraton tuleb odavam ka. Samas endal Riia ka plaanis, tõsi järgmine aasta.

    ОтветитьУдалить